Novetat

S’inaugura el nou itinerari arqueològic de la Catedral de Tarragona

La Catedral de Tarragona compta, des del dia 24 de gener, amb un nou espai museogràfic visitable. Es tracta del nou itinerari arqueològic bimil·lenari, que permet la visita al recorregut del gran mur perimetral del recinte de culte imperial de Tàrraco, ubicat darrere les capelles medievals del claustre, al voltant del subsol de la Casa dels Canonges.

Aquesta actuació arqueològica i de museïtzació, impulsada per l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i el Museu Diocesà de Tarragona, ha comptat amb el suport del Capítol de la Catedral, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, Repsol i la Fundació Privada Mútua Catalana. El nou espai, que pren la muralla com a referent i que s’inicia a la sala 1 del Museu, darrere l’antic refetor, permet «explicar com la fesomia mateixa de la ciutat medieval de Tarragona ens pot ensenyar la ciutat romana de Tàrraco», com ha expressat l’investigador de l’ICAC Josep Maria Macias.

En aquest sentit, aquest itinerari «uneix tot el Museu Diocesà, i el relat de la cultura material artística cristiana del Museu s’acompanya d’un recorregut arqueològic que ens visibilitza aquesta mateixa diacronia històrica en l’estructura de l’edifici», ha exposat el director del Museu Diocesà de Tarragona, Andreu Muñoz. Així, l’itinerari permet fer un recorregut «pels espais romans del mur de tancament del recinte de culte imperial i comprendre com va servir de base per poder generar el projecte medieval de la Catedral, així com els elements arquitectònics que des de l’època renaixentista s’hi han anat afegint».

Per altra banda, ambdós han coincidit a qualificar l’entorn de la Catedral «com el millor indret per explicar la història de Tarragona». «És l’obra d’enginyeria més gran que s’ha fet al llarg de la història de la ciutat», han apuntat.

crossmenuarrow-left