Novetat

La Catedral De Tarragona I El Museu Diocesà Reobren Al Turisme El Proper Dissabte

  • L’ús cultural i turístic del conjunt catedralici ha estat tancat des del 13 de març; s’han perdut més de 50.000 visitants
  • La reobertura permet a l’empresa gestora rescatar de l’ERTO a cinc treballadors
  • El 60% dels visitants del conjunt catedralici prové de mercats internacionals
Catedral de Tarragona

La Catedral de Tarragona i el Museu Diocesà reobriran l’ús cultural i turístic el proper dissabte 4 de juliol després d’haver estat tancada a les visites 112 dies des del passat 13 de març. Durant les últimes setmanes s’ha treballat un pla de contingència que recull els protocols d’actuació perquè la reobertura a la visita cultural i turística no augmenti el risc de contagi comunitari, així com les mesures de protecció necessàries per als treballadors, visitants i proveïdors.

L’ús cultural i turístic del conjunt catedralici permet al Capítol generar ingressos necessaris per a la conservació, restauració i manteniment del patrimoni. L’any 2019, 130.000 visitants van poder gaudir del conjunt catedralici, el 60% d’ells internacionals. Durant aquests mesos de tancament forçós s’han perdut més de 50.000 visitants. Els gestors esperen aquest any una caiguda brusca dels visitants; amb la reobertura es vol contribuir a millorar l’oferta cultural de Tarragona i el seu posicionament com a destinació cultural segura.

Elaboració del Pla de Contingència

Per a l’elaboració del protocol de seguretat s’han tingut en compte les recomanacions específiques dels “Llocs Patrimonials” de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, i que permeten identificar i analitzar els riscos a les seves organitzacions, així com a implementar les millors pràctiques al servei, instal·lacions i amb el personal per fer front al virus. També s’han considerat altres mesures per a la reducció del contagi pel coronavirus COVID-19, de manuals elaborats per altres subsectors turístics.

Descarregui el Pla de Contingència

l conjunt catedralici, per tal d’implantar i fer seguiment del Pla de Contingència, ha creat un Comitè específic de Gestió integrat per Sofia Mata de la Cruz, directora del Museu Diocesà de Tarragona, Antonio Martínez Subías, responsable del Patrimoni artístic i documental i síndic primer del Capítol Catedralici, i Francisco Javier Castillo, conseller delegat de DNA Turismo y Ocio, així com els coordinadors de l’empresa a la Catedral.

Catedral de Tarragona - Claustro
crossmenuarrow-left